body > ---
komentáře > ---
pošta > ---
Další
Předchozí

Fotografie: Lindsey Stirling

Autor: Lea Kanova

Kategorie: Divadlo, koncert

Vloženo: 12:52:14 27.07.2023

Technická data:
Poznámky a vzkazy:
Popis:
Klíčová slova:
exif
Bodů: 5 (5)
Zobrazeno: 186x
7

PROFIL AUTORA
Jack Sparrow - 15:12:58 29.07.2023 | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU | [Odpovědět]

6

PROFIL AUTORA
Lea Kanova - 12:21:59 28.07.2023 | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU | [Odpovědět]

Odpověď na [5] > Mně tam díky tomu sekvenčnímu snímání naskákalo na jeden cvak tolik fotek, že nejsem moc schopna se tím celým prohrabat, takže vybírám, co mě cvrnkne do oka.


Takový koncert samo sebou by chtělo fofit už nějakou zajímavější technikou, ale i kdybych ji měla, tak zrovna tady bylo zakázáno používát nějakou vyspělejší techniku, jakékoli foťáky s výměnými objektivy. Mohlo se fofit pouze s kompaktem. Docela přísné podmínky, dokonce jsem musela vyndat foťák z pouzdra a ukázat ho ochrance...

Ale jo, nějakou divočinu tam mám, jen se tím musím prokousat a zase nechci zahlcovat zeropixel fotkama s Lindsey Stirling .))

Ale na to jak jsme seděli daleko a tak, na to že je to moje první focení koncertu, ještě tak divokého, jsem s výsledkem nakonec spokojena. Čekala jsem to ještě horší :)

5

PROFIL AUTORA
Jirka Rapp - 12:07:06 28.07.2023 | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU | [Odpovědět]

Odpověď na [4] > Jak jsem již řekl, ono je opravdu těžké zachytit tu správnou atmosféru a to ještě navíc když je to taková "divočina" :-) Je zde hodně činitelů, které ovlivňují konečný výsledek. Použitý aparát, jestli je vůbec vhodný na takové podmímky, následně jeho nastavení, místní osvětlení, samozřejmě, že i postavení samotného fotografa...no a snad to nejdůležitější, a to jest výběr toho vhodného okamžiku na zmáčknutí závěrky. A určitě by se našla ještě řada dalších faktorů ovlivňujících výsledek...i třeba pevnost ruky :-), svou roli hraje i to, že scéna není osvětlena stabilním světlem, ale úroveň světla a i jeho směr se neustále mění. Já si třeba myslím, že podle toho co jste říkala, tak se nepodařilo zachytit umělkyni v té nějaké extrémní poloze, která by nějak tu "divočinu" skutečně prezentovala. Rozhodně snaha tu byla, to nejde popřít, a již jsem viděl mnohem a mnohem horší :-) Takže toto lze brát jako solidní průměr :-)
4

PROFIL AUTORA
Lea Kanova - 07:23:35 28.07.2023 | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU | [Odpovědět]

Odpověď na [3] > já si teď uvědomuju, že by to nešlo zachytit tak jako tak, protože to člověk prostě musel vidět a zároveň i slyšet, aby pochopil, čímž je tady ta fotka zbytečná přidávat. Jo pravda...

K těm světelným podmínkám...Nejdřív jsem se toho trochu bála, ale ty světelné efekty mi nakonec docela dost pomohly v tom, že jsem mohla fotit na hodně krátký čas a ,,kulometové snímání" ( protože Lindsey s těmi houslemi tančí dost rychle a každou vteřinu je tam jiný pohyb a během chvilky je na na úplně jiné straně pódia). Trochu jsem experimentovala a někde využila 1/1000 a jidne 1/2000. Ta 1/1000 byla asi nejlepší. Manžel to fotil sony rx 100 na čas 1/500. Jeho výsledek jsem zatím neviděla. Po obsahové stránce je má teda na chlup stejné, ale ještě jsem je neviděla v PC, abych mohla porovnat ty časy.
3

PROFIL AUTORA
Jirka Rapp - 18:39:41 27.07.2023 | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU | [Odpovědět]

...to co nyní napíši vlastně platí pro oba snímky...Myslím si, že je velice těžké, zachytit do jednoho políčka snímku to napětí, zážitek z celého koncertu...Autor je silně ovlivněn svým prožitkem, a myslím, že se to ne úplně podařilo přenést do snímku. Pro mě je to nic neříkající snímek...Koncert jsem neviděl a ani neuvidím, umělkyni neznám...takže jak říkám pro mě "0" :-)...Tudíž nebudu tentokrát hodnotit obsah snímku, ale musím na druhou stranu říci, že za světelných podmínek, které tam asi vládly, se to podařilo naexponovat velice dobře...Po této stránce chválím :-)...
2

PROFIL AUTORA
vlastik brabenec - 18:12:38 27.07.2023 | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU | [Odpovědět]

ti nevím, fotka je ovlivněná silným zážitkem, takže není dotažená a kdoví jestli by za týden sem přišla.
1

PROFIL AUTORA
Dalibor Smolik - 15:50:45 27.07.2023 | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU | [Odpovědět]

Líbí
Další
Předchozí

online uživatelé (7) | Facebook | zeropixel@zeropixel.cz

Copyright (c) 2016-2024 zeropixel.cz - Všechna práva vyhrazena.

Fotogalerie photoPOST.cz