body > ---
komentáře > ---
pošta > ---
Další
Předchozí

Fotografie: Hlavička

Autor: Ivan Németh

Kategorie: TÉMA (soutěž)

Vloženo: 19:52:43 21.05.2019

Technická data:
Fotoaparát: Nikon D3400
Objektiv: Sigma 105mm f/2,8 EX DG OS HSM MACRO
Sigma 17-50mm f/2,8 EX DC OS HSM
Poznámky a vzkazy:
TÉMA: MINIMAL
Popis:
Klíčová slova:
exif
Bodů: 35 (5)
Zobrazeno: 1209x
32

PROFIL AUTORA
Jiří Černohlávek - 06:58:50 05.06.2019 | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU | [Odpovědět]

Odpověď na [31] > http://nd03.jxs.cz/641/125/b9ccfb1096_58245827_o1.gif?1381100610
31

PROFIL AUTORA
Stanislav Lepič - 20:27:12 04.06.2019 | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU | [Odpovědět]

Odpověď na [30] > V tom se tedy shodneme. Když projedu ty tři varianty, původní kompozice na mne působí nejsilněji. Do odporných debat bych se ale nerad pouštěl. ; )
30

PROFIL AUTORA
Jiří Černohlávek - 04:16:28 04.06.2019 | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU | [Odpovědět]

Odpověď na [26] > Já se jako typickej amatérskej výcvakář nerad míchám do odbornejch debat. Ale když už jsem se odhodlal: "Vytažené" praskliny jsou fakt o třídu lepší, než originál, ale ze všech komposic neotřesitelně v mejch očích vítězí ta původní.
29

PROFIL AUTORA
Ivan Németh - 23:36:59 24.05.2019 | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU | [Odpovědět]

Na vysvětlenou,co je ta hlavička.
http://brno.slavneobrazy.cz/radni.php
28

PROFIL AUTORA
Bořek Wojnar - 23:03:09 24.05.2019 | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU | [Odpovědět]

Zajisté by se dalo pracovat jednak s gradací, jednak s kompozicí. Vždy se dá něco udělat jinak a lépe.
Co vidím na fotce já?
Podivnou lví hlavu, která trčí ze zdi jakoby z jiného prostoru. Ze světa za zdí, pod hladinou, za hvězdnou bránou nebo tak něco. Takže mi vlastně ani nevadí téměř neviditelná struktura zdi. Mohla by to být čistě bílá plocha. Pro mě je to hlava odjinud, která civí do našeho světa. To je moje nemoc, že se mě zajímá co a proč a už méně jak a vůbec ne čím. Emoce, příběh. Proto už téměř nefunguji na spřáteleném fotoserveru Photopost. Tam je to obráceně. Technika, estetika a pak to ostatní.
27

PROFIL AUTORA
Ivan Németh - 19:21:58 24.05.2019 | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU | [Odpovědět]

Ahoj Stando.Uznavam,ze má reakce na tvůj komentář byla docela přehnaná.V žádném případě to nebylo myšleno na tvoje slova k samotné fotografii,ale co mě dostalo,tak to bylo slovo “trpím”,i když bylo myšleno s nadsázkou,jak píšeš.Myslim si,ze se to dá říci i jinak.Stando,vždyť já fotim necelého půl roku a pořad se učím.Ja ještě na Vánoce nevěděl co je to ISO a clona,natož kompozice.Věř ale tomu,ze se opravdu snažím ;-)). Nakonec je to jenom zábava a potěšeni,nejde o život!!!
Pokud se ti na mojich fotkách nebude něco líbit,tak to do mě per.Ale opatrně,jsem už přece jenom starší člověk :) .Ja si z toho vezmu jen to přínosný.
Jsem rad,ze se to takto vyřešilo a hurá do další výzvy.

26

PROFIL AUTORA
Stanislav Lepič - 17:55:07 24.05.2019 | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU | [Odpovědět]

Odpověď na [17] > Odpověď na [18] > Odpověď na [20] > Odpověď na [21] > :
Ahoj Ivane, pro tebe Standa. Pana Lepiče nech v klidu spát. A pokud by ti vůbec nešlo o "pochválení" a můj kritický komentář ti byl k smíchu nebo u prdele, tak by ses tu vůbec nerozepisoval, tak jak jsi to udělal. Naneštěstí to vůbec nesouvisí se mnou a dříve nebo později prožiješ to samé z někým dalším. Pokud by tě toto téma zaujalo, písni mi do zprávy a můži ti poslat nějaké postřehy a zdroje k zamyšlení. Jinak je to tvoje věc.

Nebo to můžeš vzít opačným směrem. Uzavřít to pro sebe s tím, že s nějakým pitomcem se bavit nemusíš, obzvláště když skončil na "posledním místě".

Pokud jde o mé hodnocení, hodnotil jsem bez znalosti jmen (kde se mi to povedlo nezahlédnout) a bez znalosti komentářů ostatních (komentáře mám skryté, dokud nevložím svůj). Pokud se budu účastnit tématických výzev, pak hodnotím každou fotku, každé věnuji dostatek času po dobu těch dvou dnů a hodnotím v celém rozsahu. Důvod ale není ten že bych měl potřebu si "na něco hrát", ale osobní výzva zkusit formulovat svůj pohled/názor na fotku, ať už je jakákoliv. Protože samotné číslo neřekne o fotce vůbec nic - na to by úplně stačila normální galerie. Zkus to příště taky - na každou fotku zkusit něco napsat. Můžu ti slíbit, že to zlepší tvé fotografické dovednosti víc než nějaké urážení se a pálení mostů.

Přiznávám, že hodnocení ostatních mne překvapilo. Může to znamenat, že něco zásadního nejsem schopen vidět. Tvoji fotku jsem si hodil na druhý monitor a měl ji tak celý den na očích. S klidem mohu říct, že na svém hodnocení nic neměním, ale mohu ho vyjádřit i obrazem. Ostatně, když pročítám ostatní komentáře, tak Zdeněk napsal stejné doporučení jako já - stáhnout světla (vytáhnout praskliny) a zkusit jiný formát blíže hlavnímu motivu. Jen pro něj to odpovídá jinému číslu. A pokud píšu, že "trpím", tak to myslím obrazně, fotografie ve mně žádné skutečné negativní pocity nevyvolávají.

Zkusil jsem přiložit několik obrazových návrhů, jak bych k tomu přistupoval já, kdybych něco takového fotil. Neříkám, že to tak má být nebo že to je lepší, říkám, že takto bych to -viděl- nejspíš já. Co si z toho vezmeš je tvoje věc. Stejně jako vhodný název a význam obrazu.

Pokud máš tendence hned všechno vzdávat a urážet se pro pár neosobních slov, která s tebou vůbec nesouvisela, mohu doporučit (nejen tobě) aktuálně rozečtenou knihu Houževnatost od Angely Duckworthové. Po pár kapitolách si troufnu tvrdit, že běžnému fotografovi by dala víc než kdejaká "fotografická" publikace.
25

PROFIL AUTORA
Ivan Németh - 11:02:28 24.05.2019 | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU | [Odpovědět]

A se 6.mistem jsem absolutně spokojený.Jake bude další tema?
24

PROFIL AUTORA
Ivan Németh - 10:57:25 24.05.2019 | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU | [Odpovědět]

Zdenku,tady nejde vůbec o pochvaleni fotky,mezi námi,ona není zase tak dobra.Za každou kritiku,která mě posune ve foceni někam dal,jsem opravdu rad.Snazil jsem se jen vybrat fotku k danému tématu,měl jsem vybranou úplně jinou a tuto tam dal omylem.Jen mi připadlo směšný,jak pan Lepič strašně trpí,když se musí na takovou fotku dívat.Urcite se kvůli tomu věšet nebudu a komentář pane Lepiče je mi u prdele.
23

PROFIL AUTORA
Pan Smazaný - 08:32:26 24.05.2019 | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU | [Odpovědět]

Odpověď na [17] > mno, jestli se ti nestalo nic horšího, než že ti jeden člověk nepochválil foto, tak se to snad dá přežít a netřeba se věšet, že ?
22

PROFIL AUTORA
Viera Garžíková - 07:57:07 24.05.2019 | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU | [Odpovědět]

21

PROFIL AUTORA
Bořek Wojnar - 01:57:15 24.05.2019 | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU | [Odpovědět]

Já bych, Ivane, šel přes tohle dál. Fotka může být dobrá - ale někomu se nelíbí. No a co? Někdy je u fotky komentář, který je tam proto, aby "někdo něco napsal". Ta fotka není špatná.
20

PROFIL AUTORA
Jirka Rapp - 23:51:05 23.05.2019 | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU | [Odpovědět]

...já osobně nesoutěžím a ani nehodnotím, ale to mi nebrání fotky neshlédnout...na tuto jsem se podíval díky "silné" reakci od kolegy Ivana. Ve své popdstatě souhlasím s komentářem od Sama. Ale od Standy by mě v tom případě zajímalo jestli může blíže specifikovat co míní tou nezvládnutou expozicí a jaká tedy měla být...to samé co se týče kompozice...jinak ten komentář je spíše jen takovým výkřikem do tmy. Myslím si, že by i bylo fér blíže teda specifikovat jak se to mělo případně udělat jinak...Odpověď na [16] > Odpověď na [18] >
A něco směrem i k Ivanovi:-)...myslím, že jeden příspěvek tohoto typu by neměl hned vyústit v to, že nebudeš dál soutěžit...Pro mě jako nezúčastněného je fotka v podstatě OK. Za sebe bych se třeba také přimluvil o trošku větší zvíraznění těch prasklin, a třeba se i zamyslet i nad kapkou větším kontrastem té hlavičky. Možná by z té plochy "vystoupila" ještě trochu lépe...Ale beru to již spíše jako osobní přístup k dané fotografii...
19

PROFIL AUTORA
Sam Sullivan - 23:15:27 23.05.2019 | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU | [Odpovědět]

Odpověď na [17] > odstupovat po skonceni ? promin, nesmysl ...
navic podle mne tato byla jedna z naj v danem tematu
18

PROFIL AUTORA
Sam Sullivan - 23:14:05 23.05.2019 | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU | [Odpovědět]

Odpověď na [16] > Stanislave,
obycejne tvoje komenty jsou k veci, ale tady musim silne nesouhlasit.
- 'Nezvládnutá expozice' - sorry, jsi uplne vedle: expozice na 'tvari' je akuratni. a presne o tu slo. ze je zed svetla? vzdyt to je prave dobre! ze nejsou videt vic praskliny? jsou jenom 'ornamentem' - za mne opravdu velice dobre
- 'nijaká kompozice' - je ve zlatem rezu, ... to je nijaka kompozice? promin, nesmysl. hlava mohla byt jinde, ale VZDY jde o kompozici ... neni to bezhlavy cvak.
- 'slabý motiv' - jenom tvuj pocit.

Muzu jenom rict: precti si jeste jednou zadani
17

PROFIL AUTORA
Ivan Németh - 22:56:51 23.05.2019 | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU | [Odpovědět]

Nejsem žádný uplakanek,ani si nemyslím,ze je to super foto,ani se focenim neživím .Jsem obyčejný amatér a foceni mě neuvěřitelně baví.Snazim se dat na rady těch,kteří mi je zde dali.Rad bych se posunul ve foceni dal,ale po příspěvku pana Lepiče,na tomto fóru končím.Kdyz se zpetne podívám na své starší fotky,které jsem zde předvedl,tak si říkám,ze jsou opravdu nic moc.Z každé kritiky některé z nich jsem si něco vzal a snažil se ty chyby nedělat.Proste jsem to tak bral a přijal s veškerou pokorou.Proboha,copak se tady soutěži o statisíce?Pokud vím,soutěži zde,jak amatéři,tak profici,tak na co si to tady pane Lepič hrajete.Odstupuji z této soutěže a prosím,aby jste moje body nepočítali.
16

PROFIL AUTORA
Stanislav Lepič - 22:04:00 23.05.2019 | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU | [Odpovědět]

TÉMA: 1 = vysloveně špatná fotografie (trpím...)

Nezvládnutá expozice, nijaká kompozice, slabý motiv. Takový fotografický opak "Dámy s deštníkem", kde umístění motivu mimo střed neznamená automaticky lepší fotografii. Dovedu si představit, že se správnou expozicí by se dalo v bližším záběru kolem hlavy v kombinaci s výraznějšími liniemi prasklin něco vyčarovat a dotáhnout to někam k "trojce" průměru.
15

PROFIL AUTORA
Zdeněk Fuksa - 20:06:04 23.05.2019 | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU | [Odpovědět]

V tomto případě souhlasím s tím, že je to parádní nález, určitě bych volil jiný formát, asi pravý čtverec a snažil bych se minimálně vytáhnout praskliny na zdi..... ale určitě i v této autorské podobě zaujala.....
TEMA: 4
14

PROFIL AUTORA
Vlaďka Decastellová - 19:52:54 23.05.2019 | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU | [Odpovědět]

toto je opravdu parádní nález
TEMA: 5
13

PROFIL AUTORA
Sam Sullivan - 16:07:47 23.05.2019 | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU | [Odpovědět]

TEMA: 5
12

PROFIL AUTORA
František Kasík - 10:40:56 23.05.2019 | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU | [Odpovědět]

TÉMA:5
11

PROFIL AUTORA
Jiří Rejlek - 19:08:57 22.05.2019 | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU | [Odpovědět]

TÉMA: 4
10

PROFIL AUTORA
Eva Ť. Kom... - 18:03:47 22.05.2019 | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU | [Odpovědět]

☼ Dobrá fotka dost … bavíííí :D :D

Téma: 5
9

PROFIL AUTORA
Pan Smazaný - 17:57:50 22.05.2019 | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU | [Odpovědět]

TÉMA 5
8

PROFIL AUTORA
Aleš Neulinger - 07:45:09 22.05.2019 | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU | [Odpovědět]

7

PROFIL AUTORA
Pan Smazaný - 07:31:47 22.05.2019 | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU | [Odpovědět]

vskutku povedené i s tou jemnou sítí prasklin TEMA 5
6

PROFIL AUTORA
Iva Špatková - 07:26:12 22.05.2019 | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU | [Odpovědět]

TEMA 5
5

PROFIL AUTORA
Staňa Dadáková - 06:01:41 22.05.2019 | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU | [Odpovědět]

TÉMA:5
4

PROFIL AUTORA
Martin Březina - 22:14:51 21.05.2019 | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU | [Odpovědět]

3

PROFIL AUTORA
Vlaďka Decastellová - 21:52:28 21.05.2019 | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU | [Odpovědět]

to je super :)
2

PROFIL AUTORA
Sam Sullivan - 21:42:25 21.05.2019 | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU | [Odpovědět]

:-D
1

PROFIL AUTORA
Květa Skopalová - 20:40:16 21.05.2019 | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU | [Odpovědět]

To je nádhera
Další
Předchozí

online uživatelé (7) | Facebook | zeropixel@zeropixel.cz

Copyright (c) 2016-2024 zeropixel.cz - Všechna práva vyhrazena.

Fotogalerie photoPOST.cz